13-vuotias Mami!

Rakkaat ystävät,

Ravintola Mami viettää tänään 13-vuotisjuhlia. Vappuna, kuten aina, paikalla ovat omistajat, huiput työntekijämme, sekä tärkeimpinä te, rakkaat asiakkaamme. Monet teistä ovat olleet läsnä synttäreissämme koko Mamin historian!

Tänä vuonna kuokkimaan saapui myös kutsumaton vieras. Presidenttiä lainataksemme: synttärit on pilannut itse pirulainen, koronavirus.

Tämän pirulaisen etenemistä olemme seuranneet ja sovittaneet toimintaamme parhaan kykymme mukaan. Kun pääministeri Marin suositteli ravintoloita suljettaviksi, reagoimme heti ja muutimme Mamin ja teatteriravintola Kiven takeaway-ravintoloiksi kirjaimellisesti yhdessä yössä – ennen velvoittavan asetuksen voimaantuloa. Iloksemme huomasimme myös asiakkaiden arvostavan kykyä toimia nopeasti poikkeustilanteissa. Olette löytäneet meidät myös noutoravintolana, mistä lämmin kiitos.

Kaikesta huolimatta iso osa liikevaihdosta on poissa ja olemme joutuneet sopeuttamaan toimintaamme monen muun tavoin. Erityisen raskasta on ollut lomauttaa huippuammattilaisia tiimistämme.

Olemme tehneet ja teemme edelleen kaikkemme, jotta he voivat palata työhön mahdollisimman pian. Pidämme ovet auki ja kehitämme toimintaa – ja valmistamme hyvää ruokaa jokaisena päivänä. Olemme hakeneet liiketoimintamme edelleen kehittämiseen (ulosmyynti, jakelupalvelut, vähittäismyynti alueen kaupoissa) tukea Business Finlandilta. Sitä ei meille myönnetty. Vuosien kannattava liiketoiminta, hyvä myynnin kehitys, ihmisten vakituinen työllistäminen ja liiketoiminnan uudistaminen kriisin keskellä eivät tuoneet meille kehitysrahaa.

Kyllä siinä joku rumakin sana pääsi.

Mahdollisuus kehittää näitä uusia liiketoiminnan muotoja olisi todennäköisesti tuonut töitä lomautetulle henkilökunnallemme paljon ennen kuin tämä kriisi ja siitä seuraava taantuma ovat ohi. Mutta niin kuin sanonta kuuluu: peli jatkuu. Piisi ei jäähdy, vaikka niskaan tulee kylmää vettä. Kehitystyötä tehdään, mutta nyt vain pienemmin resurssein ja hitaammin.

Mami ja pojat haluavat antaa erityisen kiitoksen vuokraisännällemme, Benito Casagrandelle, vastaantulosta tässä kriisissä. Apusi on korvaamatonta ja pitää monta perhettä leivässä. Yhteistyö on sujunut aina. Linnankatu 3:ssa on ilo olla ravintoloitsijana.

Ja lopuksi tärkein: te ihanat asiakkaat. Ilman teitä ei olisi Mamia eikä Kiveä. Kiitos.

Pidetään huolta toisistamme.

 

Rakkaudella,

Sari, Marko ja Mikko